A mi sztorink

Formás üveg, egy fekete macskát ábrázoló logóval. A macska persze félrefordított fejjel és háttal ül, hiszen egy igazi öntudatos nőstény állat hogy másképp is ülhetne. Ülsz egy nehéz hét szombat délutánján vele, a szemed megakad az IKUN feliraton. Aztán az üvegen, ami nem mást, mint az idei év legjobb birsalma pálinkáját rejti, pont optimális hőmérsékletre hűtve. Álljon meg a menet, túl gyors lesz ez így, kezdjük inkább az elején. (olvass tovább)


A történet kezdete persze klasszikus, szinte közhelyes: a Nagykunságban születve, és nevelkedve a minőségi borkultúrával, megfelelő minőségű és mennyiségű szőlő hiányában, sajnos ekkor még nem ismerkedtünk meg. Maradt hát a pálinka, a megtűrt vidéki testvér a nagycsaládi vendégváró alkalmakon, ami azért a hely karakteres ízét s illatát magában rejtve mindig ott volt az asztalon.
Később fiatal huszonéves felnőttként még mindig nem igazán fogott meg egyik ”alkotás” sem, aztán láss csodát, bejutottunk az egyetemre. Innentől lett személyes a történet, és jöttek is, ahogy kell, az alkohollal kapcsolatos maradandó, vagy éppen pont hogy inkább felejtendő élmények. Első körben a baráti és ismerősi köreinkben a megbízható mennyiség, de gyakran kiszámíthatatlan színvonal kapta a főszerepet. Ha őszinték akarunk lenni, a töményital fogyasztás spektrumunkra nem vagyunk túl büszkék. Észre se nagyon vettük ahogy szalad az idő, míg a kétezres évek végére eljött az általunk mindig vágyott és fontosnak tartott minőség időszaka.


Fiatal cégalapítókként, Sándor, András és Ferenc, 2016-ban úgy döntött, hogy az alkohol készítés nem csak munka utáni elfoglaltság lesz mindhármuk életében, hanem közös érdek és érték teremtés is. Vállalkozásuk irányítása és ezzel együtt a vidékfejlesztés gondolata volt a kiforrott találkozási pont a hármunk, immár felnőtt és felelős életében.
Nemzetközi színvonalon felszerelt főzdénket 2017-ben avattuk fel Karcagon, az első modern pálinkaműhelyként a környéken. A márkanév építése is ekkor indult, melynek szíve és központi eleme a gyümölcs származási helye, a Kunság vidéke. Ezért esett a választás az IKUN márkanévre, mely pontosan utal a nedű földrajzi eredetére, másrészt a magas minőség ikonikus névjegyre. Felette pedig a macska alakja és örök jelképe, mely hívó szó és érzés egyben. Fekete szőrszínét, jelentését a történelemben annyi babona és népi történet jeleníti meg: és mégis benned és bennünk is él.


Ez a hármunk történelme amire mi és elődeink is borzasztóan büszkék vagyunk. Köszönjük hogy itt vagy.


Szilágyi Sándor, Gelányi András, Hegyi Ferenc

Nincsenek termékek a kosárban.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram